Bu Blogda Ara

19 Ekim 2016 Çarşamba

Çilekli ve Çikolatalı Yaş Pasta


ÇİLEKLİ VE ÇİKOLATALI YAŞ PASTA
(Sevgili arkadaşım Nilgün 'ün tarifi ile)

Keki İçin;

180 gr. toz şeker
6 adet orta boy yumurta
180 gr. un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin;

500 ml süt (2,5 su bardağı )
100 gr. un
150 gr. toz şeker
20 gr. kakao
2 adet orta boy yumurta
1 paket vanilya
100 gr. bitter çikolata (%70 kakaolu)
3 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin;

2 paket krema
3 yemek kaşığı kakao

Süslemek İçin;

Çilek
File antep fıstığı yada file badem / fındık

Şekeri ve yumurtayı ısıya dayanıklı bir yoğurma kabına koyup çırpın.
Ardından çırparak en kısık ateşte hafif yanan ocağa koyup ısıtın.
Sonrasında ocaktan alıp beyazlaşana kadar mikserle iyice çırpın.
Başka bir kaba unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın. Çırptığınız şeker ve yumurta kıvam aldıktan sonra yaptığınız unlu karışımı da içine ekleyip hepsini birlikte iyice karıştırın.
Daha sonra yuvarlak bir çember kalıba (22 - 26 cm çapında ) döküp, 180 derecede fırında pişirin.
Muhallebisi için;
Sütü, unu, şekeri ,yumurtaları, kakaoyu ve vanilyayı bir tencereye koyup iyice çırparak pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp içerisine sıcaklığına,  bitter çikolataları ekleyerek eritin.
Çikolatalar eridikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Üzeri için;
Kremayı bir kaba koyup mikserle çırpın.
Ardından kakaoyu da ekleyip tekrar mikserle çırpın ve sonra soğutun.
Kek piştikten sonra 20 dk. - yarım saat kadar soğutup ikiye kesin.
Alttaki kekin üzerine yaptığınız muhallebiden sürün.
İçerisine bir kaç adet çilek doğrayıp ekleyin.
Daha sonra diğer keki de üzerine kapatıp tekrar muhallebiden sürün. Bu şekilde bir süre soğutun. (1 saat kadar)
Sonra kenarlarına ve yan kısımlarına kakaolu kremadan sürün. Kenarlarını antep fıstığı ile süsleyip,  arzunuza göre üzerine çilek koyup süsleyın.
Tavsiyem buzdolabında mümkünse 1 gün dinledikten sonra servis edin.
( en az 3-4 saat )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler