Bu Blogda Ara

7 Nisan 2016 Perşembe

Tuzlu Lokma (Çörek)


Tuzlu Lokma (Çörek)

6 su bardağı un
1 paket + 1 tatlı kaşığı kuru maya
3 su bardağı kadar ılık su
Damak tadına göre tuz (1.5 tatlı kaşığı)
Kızartmak için 2 su bardağı kadar sıvı yağ.

Mayayı derin bir yoğurma kabına alın.
2 bardak ılık su ve tuzu ilave edip aktifleşmesini sağlayın .
Unu yavaş yavaş yedirerek ilave edin.
Az gelirse 1 bardak kadar daha su ilave edebilirsiniz.
Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.
Üzerini kapatıp 1-2 saat mayalanmaya bırakın.
Sıvı yağı derin bir kızartma tavasına alıp kızdırın.
Ellerinizi yağlayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle avuç içiniz büyüklüğünde açarak kızgın yağa atın, altın rengi olana kadar arkalı önlü kızartın.
Kağıt havlu serili servis tabağına çıkarın.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Özellikle çay ve kahvaltılıklar ile çok güzel oluyor.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler