Bu Blogda Ara

29 Nisan 2016 Cuma

Elmalı Kurabiye


Elmalı Kurabiye

Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3,5 - 4 su bardağı kadar un,
1 paket vanilya yada 1 çay kaşığı vanilya özü
Yarım paket kabartma tozu.

İçi İçin:

4-5 adet orta boy elma,
4 çorba kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi,
1 silme tatlı kaşığı tarçın.
Dilerseniz biraz da kuru üzüm

Üzerine:
Pudra şekeri.


Elmalı Kurabiye Yapılışı

Elmaları soyup ve rendeleyin.
Toz şeker ile beraber bir tavaya koyup,
kısık ateşte suyunu çekene kadar soteleyip ocaktan alın.
Ceviz ve tarçını eklenip soğumaya bırakın.
Hamur için, derin bir kabın içerisine margarin, pudra şekeri ve yoğurdu koyup iyice karıştırın.
Un ile birlikte kalan malzemeleri de ekleyin ve güzelce yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 3 eşit parçaya bölün.
İlk parçayı merdane ile çok fazla ince olmayacak şekilde açın.
Yuvarlak açtığınız hamurdan bıçakla (sigara böreği hazırlar gibi) üçgenler kesin.
Hamurun geniş tarafına elmalı harçtan koyup, uca doğru rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serilen yada yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında, üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuyunca, üzerilerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler