Bu Blogda Ara

22 Nisan 2016 Cuma

Bezelye Yemeği



Bezelye Yemeği 

500 gr bezelye
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 su bardağı su
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Dilerseniz 1 çay kaşığı köri
1 yemek kaşığı un

Yapılışı:

Bezelyeyi yıkayıp süzün.
Soğanı yemeklik doğrayın yada rendeleyin
Havuçların ve patateslerin kabuklarını soyarak küçük küp şeklinde doğrayın.
Tencereye zeytinyağını koyun ve kızdırın.
Soğanı, sarımsak ve havuçları tencereye alın, soğanlar pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun.
Unu ekleyip bir iki çevirin.
Salçayı tencereye ekleyin ve karıştırarak 3 bardak suyu ilave edin.
Sırasıyla bezelyeyi, sonrada küp küp doğradığınız patatesi tencereye ekleyin.
Tuzunu ayarlayın ve baharatları ekleyip karıştırın.
Orta ateşte kaynayınca altını kısıp  tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar (30 - 40 dakika kadar)  pişirin.
Dilerseniz aynı yemeği içine küp küp doğranmış tavuk göğüs eti ilave ederekte yapabilirsiniz.
Yanında pilav ve yoğurt ilave servis etmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler