3 Mart 2016 Perşembe

Patlıcan Kebabı (fırında)










Patlıcan Kebabı 
Köftesi için ;

500 gr. orta yağlı kıyma (2 kere çekilmiş
Yarım tatlı kaşığı kadar tuz (damak tadınıza göre)
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 orta boy rendelenmiş soğan



4-5 adet boyutuna kemer patlıcanı
(İnce uzun olanlar ve aynı boyutlarda olmasına dikkat edin)
2-3 adet  domates
2-3 adet yeşil sivri biber
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
½ su bardağı su







Derin bir kapta kıymayı, tuzu, karabiber, kırmızı biber , kimyon , soğan, irmiği , zeytinyağı ile yoğurun.
En az 2 saat buzdolabında dinlendirici. Patlıcanları 2 parmak kalınlığında kesin.
Domatesleri ve soğanları büyüklüğüne göre 3'e yada 4'e bölün.

Köfteler dinlendikten sonra, cevizden biraz iri parçalar kopararak yassı köfte şekli verin.
Yağlanmış fırın tepsisine patlıcan köfte, patlıcan  köfte olarak yerleştirin. Köfte ve patlıcanları bitene  kadar fırın tepsisine dışarıdan içeri doğru bu şekilde dizin.
Fırın tepsisinin ortasını boş bırakın.Ve buraya domates , soğan ve biberleri yerleştirin.
1 baş sarımsağı soyup tepsinin aralarına serpiştirin.
Biber salçası ve domates salçasını yarım su bardağı su ile sulandırarak karıştırın ve üzerlerine dökün.
Fazla sulu olmayan kalın bir sos olması gerekiyor.
200 derecede önceden ısıttığınız fırında ,ilk yarım saat ağzı folyo yada yağlı kağıt ile kapalı olarak ve yaklaşık yarım saatte ağzı açık olarak pişirin.
Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder