Bu Blogda Ara

7 Şubat 2016 Pazar

Tiramisu (Finger bisküvi ile)





Tiramisu  (Finger Bisküvili)

4 paket finger bisküvi  (Eti Finger tavsiye ederim kesinlikle, diğer markalar ile aynı lezzeti yakalayamadım)
250 gr. mascarpone peyniri yada 1 paket labne peyniri
3 poşet kremşanti
1 küçük kahve fincanı toz şeker
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı granül kahve (Nescafe olabilir )
1 su bardağı sıcak su
2 - 3 tatlı kaşığı toz şeker (kahvenin tadı acı olmasın yada çok tatlı olmasın az şekerli kahve kıvamında )
1 su bardağından 1 parmak az süt
Üzerine serpmek için 2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı
Yumurta sarısı ve şekeri derin bir kaba alıp mikser ile düşük devirde çırpmaya başlayın.
Ardından önce süt sonra peyniri ilave edip iyice karşına kadar çırpın.
Çırpmaya devam ederken sırasıyla kremşanti paketlerini ilave edin. Yüksek devirde ve kıvam alana kadar (yaklaşık 3-4 dakika )çırpın. ( koyu kıvamlı bir krema olmalı )
Hazırlanan kremayı buzdolabına koyup yarım saat bekleyin.( böyle biraz daha kıvam alıyor )
Granül kahve ve  2-3 tatlı kaşığı şekeri derin bir kapta sıcak su ilave ederek eriyene kadar karıştırın.
Küçük dikdörtgen cam tepsiye yaparsanız 4 kat,(tavsiyem 3 sıra bisküvi yeterli,böylece üstü bol kremalı ve daha güzel oluyor.)
bir büyük boyuna yaparsanız 3 kat bisküvi sırası oluyor . ( ben genelde büyük olanına yapıyorum )
Her bisküviyi tek tek önce kahveye batırıp tepsinizin alt katına 1 sıra dizin. (Burda dikkat etmeniz gereken bisküviler kahveye batırınca çabuk eriyor . Batırıp her tarafını islattıktan sonra hemen tepsiye koymanız. Bisküviler hiç  kuru kalmamalı iyi ıslanmalı)
Ardından üzerinde her yeri kaplayacak kadar krema koyup (3 - 4 dolu kaşık ) heryerini krema ile kaplayın.
Diğer bisküvilerede aynı işlemi yaparak 3 sıra yada 4 sıra hazırlayın.
En üstünü de krema ile güzelce kaplayıp üzerini streç film ile gergin bir şekilde kapatın, buzdolabına kaldırın.
En az 10 - 12 saat buzdolabında bekletin.
Servis yapmadan önce ince telli süzgeç ile kakaoyu üzerine her tarafa serpin dilimleyin.  Soğuk servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler