Bu Blogda Ara

25 Şubat 2016 Perşembe

Dunavska Salata (Bulgaristan Göçmenlerinin)





Dunavska Salata

1 adet orta boy lahana
1 kilo kırmızı biber
1 kilo yeşil biber
1 kilo havuç
1 kilo yeşil domates
2 baş sarımsak
6 dolu kaşık tuz
1 demet maydanoz  (isteğe bağlı )

yarım kiloluk kavanozlar için kavanoz başına ;
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı çiçek yağı

Yapılışı
Tüm sebzeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp derin bir kaba alın.
Tuzunu ilave edip ( damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz)
İyice hepsini karıştırın.
Karıştırırken ezmemeye dikkat edin.
Hazırladığınız salatayı kavanozlara doldurun.
Ve kapaklarını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
Yaklaşık 10 adet yarım kiloluk kavanoz çıkıyor.
Tencereye kavanozları kapakları üstüne koyun ve kapakların hizasını iki , üç parmak geçecek kadar su koyun. Orta ateşte ocağı açın ve su kaynayınca on beş sonra  altını kapatın.
Simdi normalde 1 hafta 10 beklerseniz yemek için tadı oturmuş oluyor.
Ama turşu salata severlere bazen bu süre uzun gelebilir.
Tavsiyem ilk kavanozu açmak için en az 3 gün beklemeniz.
Diğer kavanozları ise dilediğiniz zaman açıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler