Bu Blogda Ara

3 Şubat 2016 Çarşamba

Cheese Kek

Bu sefer taze meyve kullandım , biraz 
Daha hafif ve bir o kadar da lezzetli oldu 






Cheese Kek
Malzemeler:

Kelepçeli kek kalıbı (21 cm çapında )
2 su bardağı öğütülmüş yulaflı bisküvi (yaklaşık 2 paket )
75 gr. Margarin yada tereyağı

İçi için

600gr. labne peyniri
1 dolu su bardağı tozşeker
3 küçük yada 2 büyük yumurta
1 kutu krema

Üzerine sosu için:

Marketlerde bulabileceğiniz hazır  çikolatalı veya meyveli dondurma sosuda kullanabilirsiniz.
Yada sade veya çilek, böğürtlen veya ahududu ile süsleme yapıp servis edebilirsiniz.

2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
500 gr. çilek , yaban mersini yada ahududu.
3/4 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım limonun suyu
Sosun Yapılışı:
Bütün malzemeleri ufak bir tencereye koyup karıştırın. Çilekli yapıyorsanız iri ise çilekleri bir iki kere keserek küçültüyor. Kısık ateşte pişirin. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra alıp soğumaya bırakın.

Yapılışı:

Tart hamuru için:

Eritilmiş tereyağı ve öğütülmüş bisküvileri  bir kabın içinde karıştırıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbınıza dökün.
Bir yemek kaşığı ile düzeltip bastırın.  Yanlara doğru 1.5 - 2 cm yükseklik bırakın.
İçini hazırlamaya başlamadan buzdolabıda koyup soğumaya bırakın.

İçini hazırlamak için:

Oda ısısındaki yumuşak labne peynirinizi düşük hızda mikserle 1 dakika pütürlüğü gidene kadar çırpın.
Yavaş yavaş toz şekeri ekleyin ve krema gibi olana kadar yaklaşık 1-2 dk. daha çırpmaya devam edin.
Kremayı ekleyin.
Tek tek eklemek şartıyla yumurtaları düşük hızda çırparak karışıma ekleyin.
Yumurtalar dağılana kadar düşük devirde karıştırın ama çok karıştırmayın. Fazla hava kabarcığı oluşmasın.
Tart hamurunun üzerine karışımı döküp hafifçe titreterek varsa kalan kabarcıkların gitmesini sağlayın.
Kalıbınızı alt tarafından alüminyum folyo yada yağlı kağıt ile yan duvarlara kadar iyice sarın.
Genişçe ve derin başka bir tepsiye yarıya  kadar sıcak su koyup kalıbınızı içine oturtun.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 55-60 dakika kadar pişirin.
Çıkarırken cheesecake in orta kısmı  hala biraz sallanıyor olmalı
Soğuduktan sonra sertleşecektir. Dışarıda soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat bekletin.
Kalıptan çıkarıp tabağınıza yerleştirin.
Arzuya göre sadede yenebilir.
Hazırladığınız sostan bir kaç kaşık üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler