Bu Blogda Ara

15 Ocak 2016 Cuma

Un Helvası (Fıstıklı)





Un Helvası  (fıstıklı)

200 gram tereyağı yada margarin
2 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık süt yada su
1-1.5 su bardağı toz şeker (damak tadınıza gore

İsteğe bağlı :
1 paket vanilya
1 dolu yemek kaşığı çam fıstığı 1 yemek kaşığı sıvıyağ da kavrulmuş

hazırlanışı :
İlk önce derin bir kabın içinde ılık süte şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştıralım , oda ısısında soğumaya bırakalım.
Unu, kavrulmuş fıstıkları ve tereyağını yaklaşık yarım saat ile 45 dk arası ocağın en kucuk gozunde kısık ateşte ara ara karıştırarak kavurun.
Giderek terleyecek sıvılaşmaya başlayacaktır un.
Unun rengide zamanla koyulaşacak.
1 kaşık süte bir parça kavrulmuş un koyduğumuzda cız ediyorsa sütünü ekleme zamanı gelmiştir .
Kavrulan unun altını normal seviyeye getirip , şekerli sütü ve kullanıyorsanız vanilyayı ilave edip hızlıca karıştırın ki topaklanmasın.
Un şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam edin.
Katılaşıp, kaşık zor çevrilmeye başlayınca altını kapatıp demlenmeye alıyoruz.
15-20 dk demlenen helvayı istersek kaşık  yardımıyla veya elimizle şekillendirip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler