Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Tas Kebabı



Tas Kebabı 

Yapılışı :

500 gram dana eti
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
3 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1 tatli kaşığı biber yada domates salçası
Yarim cay bardagi Zeytinyagi veya sıvı yağ
Yarım cay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
tuz
İstenirse biraz pul biber
Düdüklüde pisireceksek yarım bardak sıcak su 
Normal tencerede ise 3 su bardağı sıcak su 

Tas Kebabı'nin Yapılışı

Tencerenizi ocağa alıp altini açın. 
İyice isininca kuş başı dogradigimiz etleri koyup  2-3 çevirerek etler muhurlenir.
Zeytinyağını ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurun . 
Yemeklik dogradigimiz soğanları ve sarımsaklari ilave edin.
Salça eklenip etlerin iyice pişmesi için sıcak suyu ekleyin.
Kapağını kapatıp etler yumusayana kadar pişirin. 
Etler iyice yumuşayınca biberler ve kabukları soyulup , küp küp doğranmış domatesler eklenir. 
Tuzu ve baharatlarida eklenen yemek  5 - 10 dakika daha pişirilir ve tencere ocaktan alınır.
Yanında pilavla sıcak servis edilir
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler