Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Sodalı Çıtır Börek


Sodalı Çıtır Börek

Malzemeler

2 adet taze yufka
2 paket milföy hamuru
1 adet yumurta
1 şişe maden suyu

İçi için

Bir demet pırasa
1 tatlı kaşığı biber salcasi
1 tatlı kaşığı domates salcasi
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 kaşık sıvıyağ

Yapılışı :
Önce iç malzemeyi hazirlayalim.
Pirasalari temizleyip yıkayıp ince ince kiyin.  Yağı ve pırasalari tavaya koyup tuz karabiber ve salcalarida ekleyerek biraz kavurun. Bir 5 dk sonra ocagin altını kapatın.
1 paket milföy hamuru yaprağını birleştirerek fırın tepsinizin boyutuna getirin. Gerekirse Merdane ile biraz açarak inceltebilirsiniz.
Üzerine 1 adet yufkayi ortalayarak serin .
İç malzemeyi her yerine gelecek şekilde tepsiye yayın. Eğer yufkaniz büyük ise ikinciyi kullanmanıza gerek yok.  Kenarlara sarkanlari içe doğru kıvırıp harcın üstünü tamamen kapatın.
İkinci paket milföy hamurunuda aynı şekilde birleştirip açın ve tepsinin üstüne kapatın.
Böreği önce kareler şeklinde dilimleyin. Daha sonra her bir kareyi çapraz keserek üçgen dilimler elde edin.
1 şişe soda ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Bu karışımı böreğin üzerine her yerine gelecek şekilde dökün. Dilerseniz susam ve çörek otu serperek süsleyin.
Önceden 200 derecede isittiginiz fırında kizarana kadar pişirin .

Not :Ben yurtdışında yaşadığım için kullandığım milföy hamurlari biraz Türkiye'dekinden farklı.  Eminim sizlerinki daha puf puf kabarık bir börek olacaktır.
Dilerseniz iç harcı peynirli yada Kıymalı da yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler