Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Sirkeli Tuzlu Kıyır Kurabiye





Sirkeli Tuzlu Kurabiye

150 gr. oda sıcaklığında margarin,
1 küçük Türk kahvesi fincanı zeytinyağı,
Yarım çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 yumurta , sarısı ayrılacak.
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 su bardağı mısır nişastası,
2-3 kadar un.

Yapılışı
Unu ilk başta 2 bardak kullanın, 1 bardak un da hazırda beklesin.
Hamurunuzun kıvamına göre ilave edersiniz.
Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi karıştırıp ne sert ne de çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
En az yarım  saat dinlendirin.
Sonra yaklaşık 1 cm kalınlıkta  açın ve bıçakla keserek yada
şekil kalıpları kullanarak veya
elinizle küçük parçalar kopararak dilediğiniz gibi şekillendirin.
Ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp çörekotu ve susam serpin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler