Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Sekerpare


Şekerpare

Malzemeler:

125 gr. margarin yada tereyag (oda   sıcaklığında yumusak)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 tane sarı üzeri için ayrilacak)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı irmik
yarım su bardağı şeker
Yaklaşık 3 su bardağı un (kontollu koyulacak)

Şerbet:

2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon

ılık olmasi gerektiginden önce şerbeti hazırlıyoruz. 10 dk. Kadar kaynayan şerbete 4-5 damla ekleyin ve 5 dk daha kaynatın kapatin.
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında  hamur elde edin. Unu kontrollü ilave edin ve hazırladığınız hamuruna ceviz büyüklüğünde parçalar koparip yassı olarak biçimde şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve çatalla çizikler atın. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıyı 5 dk dinlendirip ılık şerbeti yavaşça dökün.  şerbeti çektikten sonra üzerini hindistan cevizi yada fındık parçaları ile süsleyip servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler