Bu Blogda Ara

6 Ocak 2016 Çarşamba

Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı ekmek
(Bu tarifi marketten aldigim sarımsaklı ekmekten esinlenerek hazirladim. Dilerim beğenirsiniz.)

Malzemeler

4-5 diş sarımsak
5 - 6 dal maydanoz ince kıyılmış
1 tatli kaşığı kekik
Dilerseniz 1 çay kaşığı kuru fesleğen yapragi
3- 4 bardak un (4. Bardagi kontrollü ekleyin )
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 cay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı çiçek yağı
yeteri kadar su

Üzeri için 
İki kaşık tereyağı

Yapılışı 
Sarımsaklari döverek yada sarımsak rendesi ile rendeleyerek pure yapın. 
1 çay kaşığı kadarını ayırıp kalanını hamura ilave edeceğiz. Bir tutam kekik ve maydanoz da ayırın. 
Unu karıştırma kabına alın, ortasını açın. İçine çiçek yağı,tuz, seker , karbonat, ince kiyilmis maydanoz, kekik, feslegen sarimsak puresini koyuyoruz. Yavaş yavaş su ilave ederek yoğuruyoruz. Çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yogurdugumuz hamuru  ellerimizden hiç yikaman
Önceden yagladigimiz tepsiye ( ben küçük dikdörtgen cam tepsi kullandim)  tepsinin şekilinde  koyuyoruz . Hamurun üstünü duzlestirmeyin ama elinizle kare dilimler olacak sekilde aralarını bastirabilirsiniz.
Böylece dilimlemesi ve  servisi daha kolay oluyor. Dilimlerin üzerinde hafif yagladigimiz parmak uçlarımizi batırıp çekiyoruz.
Dilimlerini üstü şekilli oluyor böylece.  Önceden ısıtılmış 190 derecede üstü hafif kizarana kadar pişiriyoruz. 
Bir kapta tereyağı ayırdığımız pure sarımsak maydanoz ve kekigi iyice karıştırın. Ekmeği fırından çıkarıp harcı her dilimin ustune bir küçük parca gelecek şekilde paylastirin. Fırına verip 5dk daha tutup çıkarın. 
Sıcak servis edin 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler