Bu Blogda Ara

6 Ocak 2016 Çarşamba

Şakşuka




Şakşuka

Malzemeler:

3 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy domates  
2 diş sarımsak
2 adet orta boy soğan 
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı )
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
Tuz
Bir tutam Karabiber 
Birkaç sap maydanoz
Varsa bir kaç yaprak taze sarımsak 

Yapılışı :

Patlıcanları yıkayıp kurulayın , şeritli soyun ve küp küp doğrayın. ( ne çok büyük, ne çok ufak olsun)
Soğanları rendeleyin yada küçük küçük doğrayın. 
Domateslerin dilerseniz kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayın.
Tencere yada tavaya yağı ve şekeri koyup biraz kızdırın.
Patlıcanları ekleyip yumuşayıp  rengi dönene kadar pişirin. Soğan, sarımsak ve kırmızı toz biberi  ilave edin bir 5 dk. daha kavurun.
Domatesleri ve kullanıyorsanız salçayı karıştırın. 
Tuzunu karabiberini ilave edin. 
Domatesler hafif yumuşayana kadar bir 5 dakika kadar kavurun. 
Yalnız çok fazla karıştırmayın.
Patlıcanlar dağılmasın. 
Servis ederken ince kıyılmış maydanozu , taze sarımsağı ilave edin. 

Not:  Orta ateşte pişirmenizi öneririm. 
Yanına cacık ve pilavla harika bir tat
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler