Bu Blogda Ara

6 Ocak 2016 Çarşamba

Profiterol

Profiterol 

Hamur için Malzemeler:
1 su bardagindan 1 parmak fazla bardak su
1 bardaktan 1 parmak daha fazla un
Bir tutam tuz
110 gr. tereyağı
4 adet iri yumurta

Krema Malzemeleri:

2 dolu su bardagi süt
3/4 su bardagi toz şeker
40 gr. tereyağı
4 adet yumurta sarısı
1/3 su bardagi + 1 kasik un
1/3 su bardagi + 1 kasik mısır nişastası
1 paket vanilya

Üzeri için Malzemeler

200 gr. krema
300 gr. bitter çikolata daha hafif isterseniz 200 gramda kullanabilirsiniz
Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hamur için 
Su ve tereyağını ocağa koyun. Tuzu ilave edin ve tereyağı eriyince unu ilave ederek iyice karıştırın. Ocağı kapatın ve biraz soğumaya bırakın.  Soğumaya yakın içerisine tek tek yumurtaları kırın ve her yumurtada koydugunuzda mikserle hızlı devirde iyice karıştırın. 

Hamur koyu mayonez kıvamında olmalı eğer istediğiniz kıvamda değilse 1 küçük yumurta daha koyabilirsiniz. Hamurunuz kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirine bitişik olmadan sıkın.
190 derece önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika hafif rengi döneme kadar pişirin.
Bu sürede fırının kapağını acmayin.

Krema için

Sütü bir tencereye alın içerisine vanilyayi koyup ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını çırpın icine un, tereyağı ve nişastayı ekleyin iyice karıştırın. 
Sütü ılıtın ve bu karışıma yavas yavas karıştırın. Tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pisirin. 
Kremanızı sıkma torbasına alın.

Üzeri için; 
kremayı ısıtın ama kaynatmamaya dikkat edin.kenara alın. Çikolataları kırıp içinde eritin ve karışımı  ılıtın.

Profiterol toplarının alt kısmından parmağınızla veya temiz bir kalem arkasiyla bir delik açıp kremayı içlerine sıkın. Tüm toplara bu işlemi yapin servis tabağına alın.

Ardından topların üstüne çikolata sosundan dökün iyice sogudugundan emin olup uzerine pudra sekeri serperek yada sade servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler