Bu Blogda Ara

16 Ocak 2016 Cumartesi

Pirinç Pilavı





Pirinç Pilavı  (arpa sehriyeli)
( 2-3 kişilik )
1.5 bardak pirinç 
1 yemek kaşığı sıvıyağ 
3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
3 şu bardağı kaynar su
Tuz 
2 yemek kaşığı arpa yada tel şehriye 

Yapılışı 
Pirinci süzgeçe alın ve soğuk su ile iyice yıkayın . 
Orta ateşte ocağı açın tencereye bir kaşık sıvıyağı koyun ve arpa şehriyeleri ekleyerek hepsinin rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. 
Tereyağını koyun eriyince pirinci ilave edin. 
Bir 4-5 dk daha karıştırarak kavurun. 
Ocağın altını en kısığa alın. 
Suyu ve tuzu ilave edip bir kere karıştırın ve kapağını kapatın. 
Pilav suyunu çekip göz göz olunca altını kapatın.  
Tencerenin üzerine bir havlu örtüp 15-20 dk.demlendirin ve servis yapın. 
Afiyet olsun
Pilav pisirmenin ip uçları 
Pirinç pilavinda genelde ölçü 1 kap pirince 1.5 kap kaynar sudur. 
Bulgur pilavinda ise 1 e 1 ölçü kullanılır. 
Pilav tencerenizin çok derin olmamasına dikkat edin. Daha yayvan  bir tencere kullanın. 
Ocağı kapattıktan sonra demlendirmeyi unutmayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler