Bu Blogda Ara

6 Ocak 2016 Çarşamba

Pideli Köfte








Bursa'mın Meshur Pideli Köftesi 
( ev usulü )

Malzemeleri 
500 gram dana kıyma,
1 adet yumurta,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon.
3 yemek kaşığı irmik yada iki dilim ufalanmış ekmek
1 orta boy sogan

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı.
2 yemek kaşığı domates salçası,
1 su bardağı su,
kırmızı toz biber (isteğe bağlı )

Servis İçin:

Tırnaklı pide, 
kendiniz yapmak isterseniz pideyi:
(4 silme bardak un 
1 çay kaşığı şeker
1 paket hazır maya 
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su )
Közlenmiş domates,
Közlenmiş Biber,
Yoğurt.
Pideli Köfte Tarifi


Pideli Köfte Yapılışı

Köftesi için; bir kaba rendelenmis sogani kıymayı, ekmek içini yada irmigi, yumurtayı, tuzu, karabiberi, kimyonu koyalım ve iyice  yoğurun.
Yoğurduktan sonra 2 saat buzdolabından dinlendirin. 
Bu sürede pidemizi hazırlayalim. 
Unu derin bir kaba alıp hamur için malzemelerimizi koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar yoguralim.  
Üstünü örtüp dinlenmeye alin . 
Dinlenen hamuru 40 dk. Kadar sonra yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisine yayalim üzerine bıçakla yada parmak uclatimizla pide şekli verelim.
200 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pisirelim.
Hazırladığımız köfte harcından parçalar koparalım ve elimizle yassılayalım. Koftelerimizi dolaba koyup bekletelim.
Fırından çıkan pidenin üstünde bir parça tereyağı gezdirip biraz şu serpelim. Bir bez ve tepsi ile üstünü 10 15 dk kapatalım. 
Tırnaklı pideleri küçük küçük kare şeklinde keselim.

Domates sosu için; 
küçük bir tencereye domates salçasını, suyu, 1 tatli kasigi tereyagini koyalım ve kaynadiktan sonra 10 dk. Kısık ateste  pişirelim.
Servis tabağına pideleri yerleştirelim.
Pidelerin üzerine domates sosunu her yerine gelcek şekilde gezdirin. 
Domates sosunun üzerine köfteleri yerleştirelim.
Tereyağını eritip, kızdıralım ve köftelerin üzerinde gezdirelim.
Pideli Köfteleri közlenmiş domates, biber ile süsleyip, yoğurt eşliğinde servis yapın. 

Tavada kebap pidesi tarifi
Yarım paket kuru maya
1 su bardağı kadar ılık su
3-4 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker 

Malzemelerin hepsini karıştırılır güzelce yoğurun .
Üzerini Streç Film ile kapatıp 1 saat dinlendirin.
Hamuru 2 ye bölüp çok az un serperek merdane ile en büyük teflon tava boyutunda açın. (En büyük boy yoksa 3 e bölüp normal boy teflon tavada pişirebilirsiniz)
En büyük ocağın kısık ateşini açıp tavanızı koyun . Açtığınız hamuru tavaya alıp kapağını kapalı olarak onu arkalı hafif kızarana ve pideniz içini çekene kadar pişirin.Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler