Bu Blogda Ara

23 Ocak 2016 Cumartesi

Patatesli Pastahane Açması


Patatesli Pastahane Açması 
(Büyük boy 6-7 adet çıkıyor)
Malzemeleri 
Hamuru için; 
  • 2 su bardağı ılık süt 
  • 1,5 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşıgı şeker
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • 1 su bardagı sıvı yag
  • 5 - 6bardak un (kontrollü kullanın)
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak )
İçi için ;
3 adet orta boy patates 
Tuz
Karabiber 
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı yada margarin 

Tarifi

İlk olarak hamuru hazırlayın. Derin bir kapta sütün içine mayayı koyup karıştırın.
Şekeri, tuzu ,sıvı yağı koyalım sonrada sütü de içine ekleyip karıştırın.  Elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim.
Açmanın hamuru yumuşak olacak.
Ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakın. Üzerini örtüp yada kapalı bir kaba koyup 1 saat kadar dinlendirin.

Patatesleri soyup rendeleyin ve iyice suyunu sıkın. Tuz ve karabiberi katıp tatlandırın.
 Küçük bir kabın içine biraz sıvıyağ koyup elinizi yaglayarak açma hamurundan mandalinadan büyükçe parçalar koparın. Merdane ile yaklaşık 10cm eninde,  30-40 cm boyunda açın . 

Üstüne yağ sürüp rendelenmiş patateslerden uzunlamasına 1 parmak eninde dağıtarak koyun ve uzun kenarlarından karşılıklı kapatın. Tüm patates rendesini kullanmıyoruz. 4-5 kaşık kadar üstü için ayırın.
Fotoğraftaki şekilde sarın yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırladıklarınızı dizin. 
Önce kalan tereyağını ardından yumurta sarısını üstlerine sürün. 
Kalan patates rendelerinden birer tutam alıp üstlerine serpin.
190 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana pişirin .
Fırından çıkarınca üstüne su serpip bir bez ve başka bir tepsi ile kapatıp 10 dk. dinlemdirin
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler