Bu Blogda Ara

29 Ocak 2016 Cuma

Paskalya Çöreği ( kabartma tozuyla )




  
Paskalya Çöreği ( kabartma tozu ile)

Malzemeler:
1 bardak ılık süt 
Yarım bardak sıvıyağ  
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 
8 yemek kaşığı toz şeker (biraz daha şekerli isterseniz 10 kaşık koyabilirsiniz)
1 silme tatlı kaşığı mahlep 
2 yumurta (birinin sarısı üstüne ayrılacak)
1.5 paket kabartma tozu 
5-6 bardak kadar un 
Sarımtırak bir renk için 1 çay kaşığı toz Safran. 

Üzeri için
File badem veya iri kırılmış findik

Yapılışı 

Un dışında bütün malzemeler derin bir yoğurma kabında elle iyice karıştırılır ve un azar azar ilave edilir.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğrulur.
Daha sonra hamur eşit iki parcaya bölünür. 
İkiye bölünen parçaları da 3 eşit parçaya bölün. 
İlk 3 hamuru tezgahta yuvarlayarak uzatın. 
Fazla inceltmemeye dikkat edin.
Yaklaşık 30 cm kadar uzattığımız 3 hamuru uçlarını birleştirip saç örgüsü şeklinde örün. 
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın.
Diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayın.   
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp , kırılmış doğranmış fındık ve badem parçaları serpin. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstlerine kızarana dek pişirin.  
Afiyet olsun

1 yorum:

İzleyiciler