Bu Blogda Ara

15 Ocak 2016 Cuma

Köz Patlıcanlı Karnıyarık





Köz patlıcanlı Karnıyarık tarifi 

Malzemeler

6 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış yada rendelenmis)
2 diş sarımsak (yemeklik doğranmış)
300 gr. kıyma
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy domates (yemeklik doğranmış)
3-4 dal maydanoz
tuz, karabiber,kırmızı biber 
Yarım çay kaşığı kimyon ve kekik
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
İsterseniz üzeri icin
Büyükse 3 adet küçükse 6 adet sivri biber 

Yapılışı

Patlıcanların saplarını kısaltın ve teflon tavada yada koz tavasinda közleyin. Közlediğiniz patlıcanlarin kabuğunu soymak isterseniz bir posete alıp ağzını kapatarak biraz bekletin ve soyun. (Ben kabuklu sunumu tercih ettim) 
3 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tencereye kiymayi ilave edin. Bir iki dakika karıştırın soğan,sarimsak, tuz ve baharatlari ilave edin.Suyunu salip cekene kadar soteleyin
Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri ilave edip 5 dakika soteleyin.
Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın.
Patlıcanları yaglanmis fırın tepsinize dizin ve ortasına çok derin olmayan bir çizik atın ve  çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun.
Biberleri patlıcanların üzerine alın.
1 su bardağı su , biraz tuz ve salçayi karıştırın. Dilerseniz
Sosu karnıyarıkların üzerinden doğru tepsiye dökün.
Önceden 190 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, üzeri kızarana kadar  pişirin. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler