Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Galeta unlu çıtır börek


Ispanaklı Galeta Unlu Börek
Arkadaşım Mukaddes'ten bir tarif
Malzemeleri

4 adet taze yufka
2  kaşık un
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 cay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağı
1 bağ ıspanak
1 orta boy sogan
3 çorba kaşığı krema
Tuz, pul biber, karabiber
1 su bardagi Galeta unu

 3 kaşık sıvı yağda rendelenmiş soğanı pembelesene kadar kavurun.  Ayıklayip ince ince doğranmış ıspanaklari ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. Altını kapatmadan İçine tuz ve baharatlari ilave edilerek karıştırılır.
Tereyağı  tencereye konulur eriyince un ilave edilir hafif pembelesene kadar kavrulur ve bir bardak süt ilave edilir. kaynayip koyulasana kadar sürekli karıştırılır. Boylece beşamel sos hazırlanır.
Süt, krema ,  sıvı yağ  güzelce cirpilir
Yufkalar düz bir zemine serilir . 6 üçgen olacak şekilde kesilir. Her üçgenin üzerine krema süt yag  karışımından surulur
üçgenin geniş kenarına 1 dolu kaşık ıspanaklı harç  ve uzerine 1 kaşık besamel sos konularak sigara böreği gibi sarılır. Bu şekilde tüm yufkalar sarın. Artan harca 1 yumurta kirilir ve cirpilir. Hazirlanan her borek once bu karisima batırılır ve galeta ununa bulanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 200 derece onceden isitilmis fırında kizarana kadar pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler