Bu Blogda Ara

24 Ocak 2016 Pazar

Fırında Sebzeli Tavuk




Fırında Sebzeli Tavuk
Malzemeleri 

500 gr Kuşbasından biraz daha iri doğranmış tavuk eti 
2 orta boy patates
1 havuç (küp küp  doğranmış ve haşlanmış )
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
10 - 12 adet yumuşayana kadar haşlanmış küçük kırılmış taze fasulye (isteye bağlı )
2 kaşık yoğurt 
2 kaşık zeytinyağı 
2 diş sarımsak  
1 çay kaşığı karabiber ve kekik
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz 
1 su bardağından 1 parmak az sıcak su 
1 yemek kaşığı biber salçası
1 orta boy soğan

5 kaşık sıvıyağ
 
Yapılışı 
Soğanları ve sarımsağı yemekli doğrayın .
Salça , zeytinyağı, baharatlar,yoğurtu ,soğan ve sarımsağı derin bir kapta karıştırıp;  iri kuşbaşı doğradığınız tavukları içine koyup iyice harmanlayın. 
Üzerini kapatıp dolaptan 2 saat dinlendirin. 
Patates soyup yıkayın, küp küp doğrayın. 
Geniş bir tavada yağı kızdırın patatesleri biraz rengi dönene kadar kızartın sonra fırın tepsinize yayın.  
Sebzeleride patateslere katın.
Tavukları patatesleri pişirdiğimiz tavaya alıp bir iki çevirerek yüksek ateşte mühürleyin. 1 küçük su bardağı su ilave edip orta ateşte bir 10 dakika kadar pişiriyoruz. Dikkat edin suyu bitmesin.
Tavuklarıda fırın tepsisine alıp tuzunu ilave edin ve sebzelerle beraber güzelce karıştırın. Üstünü yağlı kağıt ile kapatın ve
Önceden 190 derecede ısıttığımız fırında 30 40 dk. kadar pişirin.  
Sıcak servis edin .
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler