Bu Blogda Ara

5 Ocak 2016 Salı

Fırında Sebzeli Tavuk Kebabı

Fırında Sebzeli Tavuk Kebabı 




Malzemeleri 

500 gr Kuşbasından biraz daha iri doğranmış tavuk eti 
3 orta boy patates
1 havuç
1 domates
2 diş sarımsak  
1 çay kaşığı karabiber ve kekik
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz 
1 su bardağından 1 parmak az su
1 yemek kaşığı Salça
Varsa 4-5 Arpacık soğan yoksa iki küçük boy soğan
Arzunuza göre sivri biber yada renkli biber
Yarim su bardagi Sıvıyağ 

Yapılışı 

Patates ve Havuçlari soyup yıkayın.  
Patatesleri küp küp ,havuclari halka halka doğrayın. 
Geniş bir tavada yağı kizdirin patates ve havuclari renkleri biraz donene kadar kızartın fırın tepsinize yayın.  
Tavuklari önceden kizdirdiginiz başka bir tavaya alıp bir iki cevirerek yüksek ateste mühürleyin. 
Ocağın altını biraz kisip 5 kaşık sıvıyağ ekleyin.
Kırmızı toz biberi de ekleyip hafif kızarana kadar Tavuklari pisirin. 
Patates ve havuclarin üzerine Tavuklari koyun. 
Biberleri, soğanı , sarimsagi irice doğrayın. Fırın tepsisine aralara yerlestirin
Domatesleri halka halka kesin. Tavukların üstüne gelecek şekilde yerleştirin. 
Kekik ve karabiberi serpin.
Salçayi bardaktaki suda eritin tuzunuda ilave edip yemeğin üzerine gezdirerek dökün. 
Önceden 200 derecede isittiginiz fırında 15 20 dk. Kadar ustu kizarana kadar pişirin.  
Ara ara kontrol edin ki yanmasin.
Sıcak servis edin .
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler