Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Evde Hamburger


Burger ekmeği ve köftesi

1  bardak ılık süt,
Yarim bardak ılık su,
2 yemek kasigi kuru maya ( veya 1 paket yaş maya ),
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatli kaşığı toz şeker,
1 cay bardağı sıvı yağı,
4 5 bardak kadar un.(5.bardagi kontollu kullanin)

Üzeri İçin:

Su
Susam

Köftesi için malzemeler

500 gram dana kıyma mumkunse döş
( 1 kere çekilmiş olursa daha sulu olur.)
2 tatlı kaşığı hardal
2 tatli kasigi pekmez
3 tatli kasigi galeta unu
2 tatlı kasigi sirke
1 silme tatlı kaşığı karabiber
Tuz
1 soğan ve 1 dis sarımsak  (robotta cekilmis)

Ekmeğin Yapılışı

Derin bir kaba mayayı, şekeri, ılık suyu ve ılık sütü koyup karıştıralım.
Üzerine sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Azar azar unu ilave edip çok yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Yumuşaklık ele yapismiyorsa tamamdır.
Beklemeden hamuru 2′ye bölelim.
Hamurlara biraz un serperek merdane ile küçük yuvarlak tepsi büyüklüğünde açalım.
Açilan iki hamuru üst üste koyun
Genis agizli bir bardakla hamuru keselim.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Üzerlerine su sürüp susam serpin.
Hamburger ekmeklerini 1 kadar saat oda sıcaklığında dinlendirelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Köftesinin yapılışı

Tüm malzemeyi karıştırıp iyice yoğurun.  En az 5 6 dk.
Sonra elinizle hamburger köftesi şekli verin. Yada tezgaha biraz un Serpil kiymanizi yarım cm. Kalınlıkta açın geniş agizli bir bardakla kofteleri kesin. Teflon tava yada ızgarada kızartın.  İçini istediğiniz gibi tatlandiracaginiz burger ekmeklerinin arasına koyun.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler