Bu Blogda Ara

31 Ocak 2016 Pazar

Custard Krema (İngilizlerin ünlü muhallebisi )


Custard Krema

200ml krema
2.5 su bardağı süt
4 büyük yumurta sarısı
3 dolu yemek kaşığı mısır unu
150 gr (1 + 1/4 su bardağı ) pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özü yada 1 paket vanilya

Büyük bir tencereye krema ve sütü  koyun ve sık sık karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişirin  (kenarları cızırdamaya başlayana kadar). Bu arada geniş bir kapta yumurta sarılarını , mısır unu, şeker ve vanilyayı çırpın. Yavaş yavaş ve sürekli çırparak şekerli karışımın içine, sıcak sütlü  karışımı yedirerek dökün.(bu aşamada ben elektrikli çırpıcıyı kullanıyorum )
Tencereyi yıkayıp içine karışımı geri dökün. Kısık ateste bir tahta kaşık yada çırpıcı ile sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıp kıvam alana kadar pişirin.  Sıcak veya soğuk yiyebilirsiniz.
Ben soğuk ve sade tercih ediyorum.
Eşim ise bir dilim kekin üzerine custard döküp mikrodalga fırında biraz  ısıtıp yemeyi seviyor.
Fotoğraftaki kek ile sunumu. Bir kaç günlük kekleri değerlendirmek için güzel bir tat.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler