Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Cantık (küçük pideler)



Ev Yapımı Cantık (küçük kiymali pide)

Malzemeler:

1 bardak ilik su
Yarım bardak ilik sut
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
1 paket kuru maya ( varsa yaş maya daha iyi olur)
Aldığı kadar un 5 bardak kadar aliyor
1 tatlı kaşığı seker
içi için:

350 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
karabiber ,
pul biber,
tuz

Yapılışı :
Su,sut, tuz,sıvıyağ seker ve mayayı karıştırın.Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın (hazır ekmek hamuru kivaminda).Hamuru bir iki saat mayalandırın.
Sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yemek tabağı büyüklüğünde elinizle açın.
Diğer tarafta kıymaya rendelenmis sogani ve domatesi ekleyin,tuz,karabiber,pulbiberi ilave edin, istege bagli miktarda.
Açtığinız hamurun ortasına bu içten yeteri kadar bastırarak yerleştirin. biraz bekletin.Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında kenarları kızarana kadar pişirin
Çıkınca kenar kısımlarına eritilmiş tereyağ surun sıcak servis yapın.  Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler