Bu Blogda Ara

18 Ocak 2016 Pazartesi

Babaanne Anneanne Kurabiyesi


Babaanne Anneanne Kurabiyesi
  • 3 yumurta   
  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  • 1 bardak yoğurt 
  • 5-6 bardak un  (kontrollü koyun)
  • 2 paket kabartma tozu 
  • yarım paket margarin yada tereyağı 
Ele yapışmasını önlemek için biraz sıvı yağ 
Yumurtaların bir tanesinin sarısını ayırın. 
Sıvıyağ hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alıp çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin yada yağlayın.
Cevizden biraz daha irice parçalar koparıp yuvarlayın.
Elinize yapışmaması için elinizi arada yağlayın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün 
180 derecede önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. 
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler