Bu Blogda Ara

6 Ocak 2016 Çarşamba

Ay Çöreği







Ay Çöreği 

Malzemeleri

150 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
2 orta yumurta (bir yumurta sarısı ayrılacak)
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı pudra şekeri yada (biraz daha tatlı isterseniz 3/4 su bardağı kullanabilirsiniz )
1 yemek kaşığı instant maya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un (5 yada 6 su bardağı kadar alıyor)

İç Malzemesi:

3 su bardağı robotta cekil5mis kek (evde kalan kekleri buzluga koyup böyle değerlendirebilirsiniz. Sade yada kakaolu fark etmez)
1 dolu yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı bardağı cekilmis ceviz
1 tatlı kaşığı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı süt

Yapılışı:

Hamur için un hariç diğer malzemeleri karistirin. Unu yavas yavas ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğrulan hamurun ağzını kapatıp mayalandırın.
İçi icin tum malzemeleri bir kapta  yoğurun. 
Mayalanan hamurdan mandalina buyuklugunde bezeler koparıp yuvarlayın. Merdane ile uzun ince şekilde açın. Ortasına hazırladığınız iç malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasina ortasina koyun. Resimdeki gibi iki uzun ucundan kapatıp yuvarlayın. Ay şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 C de altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Not: fırından çıkınca biraz su serpip üzerini kapatıp bir 10 dk. Bekletin. Yoksa kuru oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler