Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Arnavut Böreği Pırasalı

















Arnavut Böreği 

Malzemeler: (35 cm çapında tepsi için )
Hamur için

6-7 bardak un 
1 tatlı kaşığı sirke 
1 tatlı kaşığı tuz (arzunuza göre )
Yaklaşık 1.5 - 2 bardak ılık su.

İç harç :
5-6 tane pırasa
Karabiber
Tuz 
İsteğe bağlı pul biber 
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 kaşık sıvıyağ  (pırasaları kavurmak için)

50gr. margarin yada o miktar tereyağını 1 çay bardağı  sıvı yağ ile karıştırıp eritin.

Yapılışı:
Unun içine ılık su , sirke, tuzu koyup hamuru yoğurun 1 saat kadar dinlendirin.
(biraz daha yumuşak olsun isterseniz çay kaşığının ucu ile hemen bir çimdik kadar kuru maya koyabilirsiniz. Yalnız gerçek tarifinde maya yok) 
Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya bölüp,
böldüğünüz parçaları da 10 ar beze olarak ayırın.
 Her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın aralarına her kata yağlı karşımdan sürüp 10 parçayı üstüste koyun. 
En üstekine yağ sürmeyin.
Diğer yarım hamuruda aynı şekilde hazırlayın . 
Böyle en az yarım saat dinlendirin.
Bu arada iç harcı hazırlayın. 
Pırasaları yıkayıp küçük küçük doğrayın. 
İki kaşık yağ koyduğunuz tavaya alın. İçine salçaları tuz ve karabiberi koyun. Orta ateşte çok az soteleyin. Hafif diri kalsınlar.
Sonra yufkaları merdaneyle yada elinizle çekiştirerek ilk hamuru tepsiden biraz büyük açın. 
Fazla kısmı kenarlarda kalsın. 
İçine pırasalı iç harcı yayın. 
Öteki hamuruda tepsi büyüklüğünde açıp harcın üstüne kapatın. 
Alttaki hamurun fazla kenarlarını üstteki hamurun üstüne gelecek şekilde kapatın.
İki hamurun kenarlarını parmak uçlarınız ile bastırıp şekil vererek birleştirin. Kalan yağlı karışımdan böreğin üstünede güzelce sürün ve dilimleyin. 
Önceden ısıtılmış 200 derece  fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkınca hafif nemli bez ile örtüp 5-10 dk. dinlendirin servis yapın. 
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler