Bu Blogda Ara

17 Ocak 2016 Pazar

Açma


Açma Tarifi

    Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt 
  • 1.5 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşıgı şeker
  • 1 tatlı kaşıgı tuz
  • 1 su bardagı sıvı yağ
  • 5-6 bardak un kontrollü kullanın.
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak )
  • Biraz Kavrulmuş susam


Açma Tarifi
Derin bir kapta sütün içine mayayı atıp karıştırın.
Şekeri, tuzu ,sıvı yagı koyalım sonrada Sütü de içine boşaltıp karıştırın elimizle sonra yavaş yavaş un ekleyelim.
Açmanın hamuru yumuşak olacak.
Ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakın. Üzerini örtüp yada kapalı bir kaba koyup 1 saat kadar dinlendirin.
 Küçük bir kabın içine biraz sıvıyağ koyup elinizi yaglayarak açma hamurundan mandalinadan büyükçe parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp açtırarak hamuru biraz burun ve iki ucunu birleştirip simit şekli verin .
Üzerine yumurta sarısı sürüp  susam serpin ve 200 derece onceden ısıtılmış fırında pişirin .

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler